NY Bog: Jeg er mig - Du er dig

‘Jeg er mig – Du er dig’

EN LILLE SELVUDVIKLINGSBOG

En samling letlæste tekster med små finurlige hverdagsglimt og positiv-psykologiske råd. Det er livsfilosofiske tekster, som de fleste vil kunne spejle sig i, der rummer observationer om tilværelsens sjove, svære, lyse og mørke sider. Læst som helhed er samlingen en helt lille selvudviklingsbog, indrammet i syv (u)perfekte lektioner i at være til. Bogen er inspireret af den japanske kunstart kintsugi, hvor ødelagt keramik repareres med guldlak. Formålet er ikke at skjule skaden, men ære historien og det liv, der er levet, og der leves. Filosofien bag kintsugi hedder wabi-sabi, som direkte oversat betyder ‘skønheden i det uperfekte’.
Forær den til dig selv eller til et menneske du holder af. Køb bogen signeret her >
Skønheden i det uperfekte - fri af tidens perfekthedskultur
Skønheden i det uperfekte - fri af tidens perfekthedskultur

‘Skønheden i det uperfekte’

Udtalelser om bogen

Mikaels Kamber anmeldelse Skønheden i det uperfekte

Sanne Østergaard Nissens nye bog ”Skønheden i det uperfekte” er den mest præcise og nuancerede analyse af vor tids omsiggribende perfekthedskultur, jeg har læst. Fuld af viden og dokumentation – og samtidigt sprællevende og med et hav af fine eksempler” 

– Mikael Kamber, nyhedsvært og forfatter

Skønhede i det uperfekte

“Fantastisk bog! Den har fået mig til at se verden i et nyt og sundere perspektiv.”

– Caroline Kvist, Digital Manager Sunset Boulevard

Skønheden i det uperfekte i Femina

Bogen var utrolig inspirerende at læse, motiverende og rørende” 

– Anne Katrine Holm, Psykolog og coach

“Jeg elsker den bog! Eminent overordnet budskab, velskrevet, velargumenteret, toprelevant og så skønt og godt formidlet”

– Rikke Louise Fage-Fjord, Antropolog, coach og mindset mentor

“Et lille mesterværk.”

– Mette Bonde, Studieleder UC SYD

“Interessant, absolut velskrevet og tankevækkende bog.”

– Kirsten Bonde Sørensen, Ph.d. og Docent i kreativitet Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

”Skønheden i det uperfekte” er den mest præcise og nuancerede analyse af vor tids omsiggribende perfekthedskultur, jeg har læst.”

– Mikael Kamber, forfatter og nyhedsvært

“En vidunderlig blanding af poesi, litteratur & professionel substans.”

– Henrik Leslye, Erhvervspsykolog

Mette Bonde Skønheden i det uperfekte anmeldelse - et lille mesterværk

Om bogen

Perfektion er en illusion, og det ved vi godt, men de seneste 20-30 år er der sket en stigning i presset for at være perfekt. Tidens perfekthedskultur må og skal vi gøre op med, da perfektionisme kan føre til forskellige former for mistrivsel.   

Vejen ud af perfekthedskulturens onde cirkel er mangesidig. I bogen præsenteres vi for forskning fra den positive psykologi koblet sammen med inspiration fra den japanske filosofi wabi-sabi. Bogen viser, hvordan vi lærer at finde meningen i livets foranderlighed, i vores egen ufuldkommenhed og i livets fællesskaber. Det er også et opgør med forbrugsræs og troen på, at man kan købe, kontrollere eller forhaste sig lykkelig.   

Køb bogen her

"Bogen er særdeles velskrevet; den er indbydende i form af et flot layout og digtene er fine appetitvækkere. Bogen er baseret på teorier/undersøgelser og det på en let og elegant måde. Ved slutningen af hvert afsnit lægges der op til refleksion. Jeg er ikke helt ung og har derfor megen livserfaring, men alligevel har bogen givet mig værktøjer, som jeg har kunnet bruge fx i en samtale med mit 18-årige barnebarn om nervøsitet i forbindelse med en køreprøve. Bogen kan i høj grad anbefales!"

Merethe Guldbæk Andersen, tidligere Lektor Tietgen Business College

"Interessant, absolut velskrevet og tankevækkende bog, som min kloge netværksveninde Sanne Østergaard Nissen har begået. “Skønheden i det uperfekte” - handler om perfekthedskultur og er funderet på stor og bred viden samt inspiration fra den japanske filosofi wabi-sabi, der handler om at værdsætte det uperfekte, tingenes og livets forgængelighed, ufuldkommenhed og ufuldstændighed. “Det er selve modet til at være uperfekt, der giver skønheden i livet”. Læs den og giv den til ung som gammel. Perfekthedskulturen er jo dybt forankret i os og næres af vores forbrugerkultur, jeg følte mig i hvert fald ramt. Tak til Sanne Østergaard Nissen for dette vigtige bidrag.!"

Kirsten Bonde Sørensen, Ph.d. og Docent i kreativitet Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

"En vidunderlig blanding af poesi, litteratur & professionel substans. En meget vigtig bog skrevet til og i en perfekthedskultur - som ingen af os kan leve op til."

Henrik Leslye, Erhvervspsykolog

"En vigtig bog om en af vor tids største trivselsudfordringer. Super velskrevet med en akademisk tilgang til emnet, koblet sammen med en dejligt levende, finurlig og personlig fortællestil. Der er hjerne og hjerte bag hvert et ord, og man fornemmer forfatterens brændende ønske om at bidrage til en anden og mere livsbekræftende tilværelse. Det er derfor også en meget kærlig bog, der rører én. Det gode ved bogen er også, at vi alle kan gribe til det afsnit i den, som vi synes resonerer med et behov. Og så elsker jeg bare, at bogen er mange genrer på én gang. Den er til refleksion, en brugsvejledning, en æstetisk oplevelse, en akademisk afhandling. Et lille mesterværk."

Mette Bonde, Studieleder UC SYD

Kender du et ungt menneske, som står overfor de uendelige mange og høje forventninger til sig selv og fremtiden? Et ungt menneske, der mærker omverdenens pres og forsøger at navigere i en verden præget af en perfekthedskultur? En perfekthedskultur, hvor det er så godt som umuligt at føle sig “god nok”, fordi der altid er nogen, der er dygtigere, ved mere, kan mere, ser bedre ud, kender flere, får højere karakterer, har bedre vilkår etc. Så er den knivskarpe og indsigtsfulde Sanne Østergaard Nissens bog “Skønheden i det uperfekte” den perfekte gave. I går havde jeg fornøjelsen af at være sammen med den skønne kvinde bag bogen og fik den dejligste personlige hilsen i hendes på én gang kloge, lyriske og velskrevne værk. Læs bogen eller hør lydbogen og lyt til hendes varme sprøde stemme, der tager dig igennem hvert kapitel og digt med indlevelse og nærvær."

Rikke Louise Fage-Fjord, Antropolog, coach og mindset mentor

Køb bogen i en boghandler nær dig eller her

Skønheden i det uperfekte i Femina

Kathrine Graa skriver i indledning til artiklen:

»Forleden havde jeg en rigtig god snak med min veninde. Jeg havde lige læst bogen ”Skønheden i det uperfekte” i forbindelse med den her artikel og sad nu og reflekterede over, hvorfor den rørte mig så meget.«
Skønheden i det uperfekte i Femina 2020

Køb bogen i en boghandler nær dig eller her